Следвайте Гласове в ТелеграмСръбският президент Александър Вучич смята, че НАТО може

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСръбският президент Александър Вучич смята, че НАТО може
Коментари Харесай

Вучич: Ако Западът избере тотален конфликт с Русия, жертвите ще са повече от Втората световна война

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Сръбският президент Александър Вучич счита, че НАТО може да тласне Русия към цялостен спор с голям брой жертви. По думите му оттук насетне има единствено два сюжета, като единият от тях ще е пагубен.

„ Има два сюжета. Или Западът ще тръгне в посока на цялостен спор с Русия, или благодарение на Съединени американски щати и Китай ще се откри някакво помирение в Украйна, което би означавало голямо облекчение за света “, съобщи Александър Вучич, представен от b92.

„ Ако влязат в спор, опасявам се, че никой няма да завоюва нищо от това. Не съм сигурен, че този спор няма да има повече жертви от Втората международна война,  което е немислимо за XXI век. Трябва да сме подготвени за всяко едно от решенията. В рамките на 100 дни ще разберем “, съобщи сръбският водач.

По думите му Сърбия е „ дребна в този смисъл “, само че и тя, сходно на всички други, ще усети последствията от подобен пагубен спор в Европа. 

Така Александър Вучич отговори на въпрос на публицист, дали светът се намира на прага на трета международна война. Президентът на Сърбия разговаря с министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер, който от своя страна сподели, че Германия не би изпратила войски в Украйна, само че с подготвеност ще окаже финансова и оръжейна поддръжка:

" Русия ясно сподели, че напредва и не се интересува от мирни преговори и по тази причина е доста значимо да подкрепим Украйна. Целта не е да разпространяваме войната, а да реализираме помирение и да накараме офанзивите да спрат, само че не мисля, че това е допустимо сега ", изясни Зьодер.

Източници: fakti.bg, b92.net

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР